Υπερχρεωμένα νοικοκυριά, Ρύθμιση οφειλών, Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και Δικηγόροι

Τηλεφωνήστε μας σήμερα: 210 258 5184

Προστασία Πρώτης Κατοικίας με το Νόμο Κατσέλη και Διαγραφή Χρέους

Σας εφιστούμε την προσοχή, διότι πλέον, δικηγόροι ή δικηγορικά γραφεία, χωρίς συνεργασία με Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο, δεν μπορούν να γράψουν σωστά την αίτηση σας, ώστε να εγκριθεί! Όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας παρακάτω, ο Νόμος Κατσέλη έχει σύνθετους οικονομικούς υπολογισμούς, για τους οποίους η Εταιρεία μας έχει γνώσεις πως πρέπει να γραφτούν στην αίτηση σας ώστε να μπορέσει να εγκριθεί!

Προσοχή, σε ποιους επαγγελματίες αναθέτετε την προστασία της κατοικίας σας!

nomos-katseli-prostasia-protis-katoikias

Με βάση τις πρόσφατες αλλαγές, o Νόμος Κατσέλη συνεχίζει να προστατεύει την πρώτη κατοικία (*) του οφειλέτη σε περίπτωση που υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε στεγαστικά και άλλου είδους δάνεια (κόκκινα δάνεια).

Το σκεπτικό που ορίζει ο νέος νόμος 4346/15, μαζί με την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, έχει ως εξής.

Για να επιτευχθεί η προστασία πρώτης κατοικίας, αρκεί ο οφειλέτης να αποδείξει στο δικαστήριο ότι μπορεί μακροπρόθεσμα (ως 35 έτη) να αποπληρώσει ποσό λίγο μεγαλύτερο του ποσού που θα εισέπρατταν οι τράπεζες αν (υποθετικά) πουλιόταν άμεσα το ακίνητο.

Για παράδειγμα, αν υποθετικά, το δάνειο του οφειλέτη έχει υπόλοιπο 120.000€ και η κατοικία του οφειλέτη πωλούνταν σήμερα 60.000€, αρκεί ο δανειολήπτης να αποδείξει ότι σε 20 ή 25 ή 30 έτη, θα πληρώσει 61.000€. Έτσι, εγκρίνεται η αίτηση του στο δικαστήριο (αν περνάει βέβαια και τα υπόλοιπα κριτήρια) και προστατεύεται η κατοικία του.

Με αυτόν τον τρόπο προκύπτει και η διαγραφή χρέους (κούρεμα). Δηλαδή στο υποθετικό μας παράδειγμά, το στεγαστικό δάνειο έχει υπόλοιπο 120.000€ και  ο οφειλέτης θα πληρώσει μόνο 61.000€, άρα διαγράφονται από το χρέος 59.000€.

Δύο σημαντικά στοιχεία:

(α) Για να πιστοποιηθεί η αξία που θα πωλούνταν η πρώτη κατοικία σήμερα, η λεγόμενη Αξία Άμεσης Διάθεσης, γίνεται έκθεση εκτίμησης του ακινήτου από έναν επαγγελματία πιστοποιημένο εκτιμητή του Νόμου 4152/2013. Πάντα είναι χρήσιμο να καταθέτει ο οφειλέτης εκτίμηση με δικό του εκτιμητή, ώστε να παρουσιάζει και το πλάνο αποπληρωμής που προκύπτει, μαζί με το ενδεχόμενο κούρεμα χρέους.

Η Εταιρεία μας συνεργάζεται με πιστοποιημένους εκτιμητές που αναλαμβάνουν αυτές τις εργασίες αντί για εσάς.

(β) Το προκύπτον ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο οφειλέτης ανάγεται σε ποσό που ονομάζουμε “παρούσα αξία”. Δηλαδή τι ποσό αξίζει με σημερινές αξίες το ποσό που θα πληρώσει ο δανειολήπτης σε 20, 25 ή 30 έτη. Βέβαια, αυτό είναι δουλειά του γραφείου μας και υπολογίζεται με ένα επιτόκιο περίπου 2,5% τώρα. Στο παραπάνω παράδειγμά μας, τα 61.000€ που πρέπει να πληρώσει ο δανειολήπτης με το Νόμο Κατσέλη, βγαίνουν 82.100€ σε 25 έτη. Δηλαδή, θα πληρώσει παραπάνω τόκο περίπου 21.100€.

Η Εταιρεία μας είναι σε θέση να σας απαντήσει σε όλες τις απορίες που έχετε σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την προστασία της κύριας κατοικίας σας και τη διαγραφή οφειλών.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε και τα σχετικά ΦΕΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας:

Σας προτείνουμε να μην αφήνετε κενά ή απορίες σχετικά με οτιδήποτε αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας σας. Για οποιοδήποτε ζήτημα διαγραφής οφειλών, προστασία κατοικίας, μείωση δόσεων και ελάφρυνση χρέους, καλέστε μας επιλέγοντας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ή μελετήστε τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ του γραφείου μας.

 

(*) Πρώτη Κατοικία ονομάζεται η κύρια κατοικία ενός προσώπου όπου σε αυτή μπορεί να διαμείνει μόνιμα. Ένα πρόσωπο μπορεί να κατέχει πολλές κατοικίες (μονοκατοικίες ή διαμερίσματα) αλλά μόνο μία από αυτές μπορεί να δηλωθεί ως Πρώτη Κατοικία ή Κύρια Κατοικία. Για την κύρια κατοικία το κράτος προσφέρει κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις συγκριτικά με τις υπόλοιπες (ΠΗΓΗ Wikipedia: ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ)

Call Now Button